tr?ev=6021745992196&cd[value]=0.00&cd[currency]=CZK&noscript=1
volejte_ico.png
 >  Firmy  >  Vybavení kuchyně  >  Elektrické trouby

Elektrické trouby

Při volbě elektrické trouby je vhodné se nejdříve zamyslet, co vlastně od nového pomocníka v kuchyni očekáváme. Stačí nám jenom jedna funkce: pečení? Nebo potřebujeme mít možnost pokrmy grilovat nebo gratinovat?

Chceme vestavnou troubu, kterou můžeme umístit i do větší výšky a nebo má být trouba součástí klasického sporáku?

Ovládání elektrické trouby je většinou na předním panelu a sestává z dotykového displeje a dvou ovládacích knoflíků. Ovládání je velmi intuitivní a jednoduché.

Tepelné ztráty trouby - klasické a horkovzdušné

V tomto případě se zjišťují tepelné ztráty, od kterých se odvozují měrné tepelné ztráty na plochu trub.

Tepelné ztráty klasické trouby jsou v rozmezí od cca 590 Wh do 1040 Wh při příkonu trouby 2100 W až 2200 W. Měrné tepelné ztráty jsou cca od 7,5 Wh/dm2 do 12,5 Wh/dm2.

Tepelné ztráty horkovzdušné trouby jsou v rozmezí od cca 570 Wh do 1060 Wh při příkonu trouby 1960 W až 2315 W. Měrné tepelné ztráty jsou cca od 7,0 Wh/dm2 do 11,0 Wh/dm2.

Skutečnou celkovou spotřebu energie elektrických sporáků je obtížné určit, protože je závislá hlavně na jejich správném používání a době jejich provozu.

Také elektrické trouby prochází vývojem a jsou již dnes lépe tepelně izolovány (jsou již i v energetické třídě A++), což zvyšuje nejen jejich provozní účinnost, ale mají i vyšší provozní bezpečnost, díky vícevrstvým a proudem vzduchu ochlazovaným sklům a teleskopickým výsuvům.